S kovom som spätá od môjho detstva. Vyrastala som s jeho chladnou krásou, so žiarivým teplom a poctivou prácou, ktorá je za ním. Umelecké odliatky boli odjakživa vášňou môjho otca a v našej rodinnej zlievarni sme ich odlievali popri technických odliatkoch. Postupom času sme vďaka spokojnosti autorov nadviazali krásne priateľstvá s mnohými sochármi, ktorých diela sme odlievali v našich taviacich peciach počas uplynulých rokov.

V sochách sa odzrkadľujú duše autorov, ich inakosť ktorá vytvára osobité čaro diela. Duše tak živé, že keď sa pohodlne usadíte a necháte sa uniesť mágiou na oko chladného kovu, jediným dotykom ľahko precítite podstatu sochy a zachytíte pozitívnu vibráciu, ktorú do nej vložil jej autor. Socha je estetickým denníkom napísaným jeho rukopisom, jedinečným zosobnením jeho osobitého duševného prejavu a energie. A energia, ako iste vieme, nezaniká.

Tak ako nezaniká ani hodnota našich diel, ale naopak, rastie v čase. Posledné roky, či dokonca desaťročia sú doslova saturované masovou produkciou a doposiaľ nevídanou nadspotrebou. A práve nadspotreba v súčasnosti predstavuje jednu z najväčších hrozieb pre našu planétu a pre životné prostredie. Takáto nákupná obyčaj vôbec neprospieva našej peňaženke, nám samým a už vôbec nie prírode, ktorá sa musí boriť s tonami zbytočného odpadu. Idea vytvoriť našu unikátnu galériu sa zrodila práve zo zodpovednosti ako aj z túžby odhaliť tvorbu vzácnych lokálnych umelcov. A v neposlednom rade z lásky k hodnotným dielam, ktoré plynú v čase a prežijú generácie. K dielam, ktoré v sebe nesú DNA minulosti a odovzdávajú ho budúcnosti...

Našou ambíciou je priniesť krásy umenia a punc výnimočnosti, ktorý je ukrytý v tvorbe našich národných umelcov, bližšie k vám, do vášho domova. Je to práve umenie a snaha o napĺňanie ľudskosti, ktorá nás robí ľuďmi. A preto, híčkajme svoju dušu umením, umenie harmonizuje, prináša do našich životov nevšednosť a pokoj... A hlavne, vymeňme kvantitu za kvalitu. Nakupujme pomaly.

Kristína Lang